Η Magneti Marelli παρουσιάζει τη νέα σειρά μπαταριών 2016.H νέα σειρά μπαταριών Magneti Marelli, πλήρως ανανεωμένη από πλευράς απόδοσης και τεχνολογίας είναι ήδη διαθέσιμη. Η νέα σειρά αποτελείται από 5 διαφορετικούς τύπους μπαταριών για επιβατικά (μεταξύ αυτών και 2 τύπους τεχνολογίας Start & Stop) και 3 τύπους για βαρέα επαγγελματικά οχήματα. Επίσης στη νέα σειρά διατίθενται και οι μπαταρίες που επιλέγονται από την αυτοκινητοβιομηχανία στην 1η τοποθέτηση.

Για οχήματα με συστήματα Start & Stop η Magneti Marelli παρέχει δύο διαφορετικές μπαταρίες. Μία με τεχνολογία AGM με διπλό σφραγισμένο καπάκι και ανεπίστροφες βαλβίδες που είναι ιδανικές για μεγάλα οχήματα που απαιτούν περισσότερη ενέργεια και μία SST με τεχνολογία EFB (Enhanced Flooded Battery), με διπλό σφραγισμένο καπάκι και ανεπίστροφες βαλβίδες σχεδιασμένη για μεσαίου μεγέθους αυτοκίνητα με σύστημα Start-Stop. Η γκάμα των μπαταριών αυτοκινήτων Magneti Marelli αποτελείται από τους τρεις ιστορικούς τύπους RUN,ETS, ES, που όλοι τους ενσωματώνουν υψηλή τεχνολογία.

Η σειρά RUN, με αυξημένη ισχύ εκκίνησης κατά 30% συνδυάζει σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες όπως το διπλό σφραγισμένο καπάκι με εσωτερικό λαβύρινθο και κεντρική απαγωγή αναθυμιάσεων με φλογοπαγίδα. Είναι κατάλληλη για οχήματα με αυξημένες απαιτήσεις σε ενέργεια ή για όσα υπόκεινται σε εντατική χρήση, ενώ καλύπτει μεγάλο τμήμα του Ευρωπαϊκού και του Ασιατικού στόλου αυτοκινήτων. Επιπλέον είναι σχεδιασμένη για μείωση του χρόνου επαναφόρτισης κατά 33%.


Η σειρά ETS, έχει βελτιωθεί σημαντικά έχοντας υιοθετήσει και αυτή το διπλό σφραγισμένο καπάκι με εσωτερικό λαβύρινθο και κεντρική απαγωγή αναθυμιάσεων με φλογοπαγίδα. Επιπλέον η σειρά έχει επεκταθεί με την προσθήκη 15 κωδικών για εφαρμογή σε ασιατικά αυτοκίνητα. Η ETS είναι η μπαταρία αναφοράς για κάθε τύπο οχήματος και είναι κατάλληλη για τη διασφάλιση τέλειας εκκίνησης σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Η σειρά ES, αποτελεί την ιδανική λύση για τα οχήματα με χαμηλές απαιτήσεις σε ενέργεια χωρίς να κάνει κανένα συμβιβασμό στην ποιότητα. Διαθέτει το νέο επίπεδο καπάκι με κεντρική απαγωγή αναθυμιάσεων και φλογοπαγίδα. Η γκάμα των μπαταριών για τα φορτηγά αποτελείται από τρεις διαφορετικούς τύπους: CARGO EVR, SHD και HD.

Η σειρά Cargo EVR (Extreme Vibration Resistance) αντιπροσωπεύει την κορυφαία πρόταση της γκάμας για τα φορτηγά και είναι μία μπαταρία ειδικά σχεδιασμένη για να διαρκεί περισσότερο σε βαρέα επαγγελματικά οχήματα. Επιπλέον αποτελεί ιδανική επιλογή για οχήματα με τοποθέτηση της μπαταρίας στον πίσω άξονα. Το κυριότερο χαρακτηριστικό αυτού του τύπου μπαταρίας είναι η εξαιρετική αντίσταση στους κραδασμούς χάρη σε ένα ενισχυμένο κουτί με εσωτερική δομή κατάλληλη για περιστροφή έως και 360°.

Η σειρά SHD (Super Heavy Duty) είναι η premium πρόταση της Magneti Marelli. Η καλύτερη επιλογή για βαρέα επαγγελματικά οχήματα, που λειτουργούν σε ακραίες κλιματικές συνθήκες και έχουν υψηλές ενεργειακές απαιτήσεις. Οι πλάκες της είναι καλυμμένες με υαλοβάμβακα, μία τεχνολογία που εξασφαλίζει χαμηλές απαιτήσεις συντήρησης.

Η σειρά Cargo HD αποτελεί την βασική πρόταση της Magneti Marelli, ιδανική για τοποθέτηση σε ελαφριά επαγγελματικά και σε βαριά οχήματα υπό κανονικές συνθήκες χρήσης.

Στην σειρά ΟΕ προσφέρονται οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται στην γραμμή παραγωγής των εργοστασίων. Με 29 κωδικούς επικεντρωμένους στα οχήματα της FCA και στα φορτηγά Iveco, αποτελεί την μοναδική σειρά 1ης τοποθέτησης που διατίθεται παράλληλα και στο After Market.

Η νέα σειρά μπαταριών εκτός από υψηλή τεχνολογία, διακρίνεται και από την ανανεωμένη σχεδίαση με γραφικά που μεταδίδουν τη μοναδική γραμμή της Magneti Marelli.